/** Page structure tweaks for layout editor wireframe */ body#layout #main, body#layout #sidebar { padding: 0; } -->

12/5/08

Visita al Cap Gros






En Francesc Castanyer, ex-director del diari setmanal Capgros.com, publicació setmanal de carècter gratuit que informa a la població de Mataró i a la comarca del Maresme ens va portar a fer una visita per la redacció de la seu del Capgròs. En aquest diari trobem diferents seccions d'oci, cultura, esports, política... de la comarca.
Durant la visita vàrem visitar la redacció on hi treballàven els dissenyadors, els redactors, el fotògraf, els redactors d'esports i els encarregats del manteniment informàtic.
Després vàrem continuar la visita amb una explicació d'en Mateu Ros, gerent del Capgròs, que ens va parlar dels models de negocis basats en la publicitat i l’oferiment de serveis a l’usuari.
I per finalitzar ens va ensenyar el gestor de continguts que usen.

Un dels punts que es van tractar va ser sobretot el de la situació del mercat actual, degut a que el sector inmobiliari es veu afectat per la situació econòmica i que aquest és un dels principals anunciants, Capgròs ha hagut de modificar el seu format.

També cal destacar que Mataró és una de les ciutats pioneres en publicar aquest tipus de premsa. I que ha passat de redactar petites notícies de la comarca a grans esdeveniments d'arreu. Així doncs, Capgròs és una de les revistes de premsa gratuïta més llegides pels lectors.

En Mateu Ros, per altra banda, ens va mostrar la pàgina web del Capgròs, amb uns continguts organitzats i amb fàcil accés per l'usuari. Al Capgròs també es creen pàgines que les diferents empreses poden contractar, amb l'avantatge de que són autogestionables, és a dir, l'empresa que ho contracta pot introduïr totes les dades o continguts que vol que apareguin.

Aquí tenim la notícia que van publicar en acabar la nostra visita: Estudiants del Graduat de Mitjans Audiovisuals de l'EUPMt visiten Capgròs