/** Page structure tweaks for layout editor wireframe */ body#layout #main, body#layout #sidebar { padding: 0; } -->

28/5/08

Martí Manent ens parla de Legislació

L'advocat Martí Manent, amb l'afegit de ser director general i fundador de Derecho.com i president de l’associació del comerç electrònic a Espanya , ens ha parlat sobre la legislació en les noves tecnologies i Internet.

Per introduïr-nos en matèria, vàrem començar la xerrada amb una explicació sobre directives (o lleis d'Europa), que són les lleis o normes disposades per la Unió Europea i els béns immaterials, que són aquells béns que no es poden tocar però que son béns actius a les empreses.

En acabar amb la introducció en Martí ens va parlar de LOPD o Llei Orgànica de Protecció de Dades , també coneguda com a L.O. 15/1999, que té com a objectiu garantir i protegir, pel que fa al tractament de les dades personals, les llibertats públiques i els drets fonamentals de les persones físiques, i especialment del seu honor i la seva intimitat personal i familiar”.
Els 4 drets que ens va presentar en referència a les dades personals van ser:
-Dret d’accés: tenim dret a saber de on provenen la informació de les nostres dades personals.
-Dret de cancel·lació: podem demanar que esborrin les nostres dades.
-Dret d’oposició: tenim dret a que no ens “machaquin” amb correu spam per exemple o sms al mòbil, ja que prèviament hem hagut de donar aquesta autorització.
-Dret de rectificació: podem demanar que canviïn les nostres dades. Per exemple quan ens canviem de domicili.

Una altra llei com LSSICE, que regula els serveis de la societat de la informació i de la contractació via electrònica estipulant les obligacions i responsabilitats dels denominats prestadors de serveis de la societat de la informació, inclosos els que actuïn com a intermediaris en la transmissió de continguts per les xarxes de telecomunicacions. També regula, entre altres qüestions, les comunicacions comercials per via electrònica, la informació prèvia i posterior a la celebració de contractes electrònics, les condicions relatives a la seva validesa i eficàcia i el règim sancionador aplicable als prestadors de serveis de la societat de la informació.

També ens va parlar de LRDCE o Llei de Retenció de Dades de Comunicacions Electròniques, llei que obliga a les proveïdores d’accés a Internet a guardar les dades de connexions (tant de mòbils com d’Internet) durant 12 mesos, una llei que a molta gent no agrada ja que atempta contra la vida privada.

L' LPI o llei de propietat intel·lectual que regula la música per Internet, el software, fotos...Un lloc on podem llicenciar els nostres arxius de collita pròpia ( fotos, música, curts...) com a creative commons.

1 comentari:

Jose San ha dit...

CENA Y FIESTA EUPMT GRADUACIÓN 2005-2008 - 11 DE JULIO

Buenas a todos,

Ya tenemos confirmado lugar para la cena, primero decir que quedan plazas libres, y que hasta llenar el cupo admitiremos gente. Eso si, tienen preferencia los que se apuntaron en su momento.

Tenemos que pedir perdón, ya que al parecer, por diversos motivos no se llegó a entender bien el tema de qué alumnos pueden asistir a la cena.

La cena es de Promoción, es decir, para la gente que pertenece al grupo de alumnos que empezaron en septiembre del 2005 o Febrero del 2006, y acabaron en enero o acabarán en julio de este año. Como todos sabemos, pocos lo conseguimos, así que estos dos requisitos son independientes, es decir, y aquí viene lo importante, Si empezaste en septiembre del 2005, febrero del año siguiente (2006) o presentaste proyecto en enero o junio del 2008 puedes asistir. Seas de audiovisuales, telemática, informática o electrónica.

De todos modos, hay una dirección de correo para resolver dudas y un Space en el que podréis consultar y apuntaros a la cena.

Por motivos de capacidad, cada alumno solo puede llevar un acompañante, pero no es imprescindible y hay que decirlo a la hora de apuntarse.

Lugar de la cena.

El lugar escogido es la Taberna Vasca PINCHAO en el Camí Ral, nº546, Mataró, cerca del cine Iluro.

La cena consta de tapeo variado, que, por lo que nos han comentado, siempre sobra comida, y en cuanto a la bebida, barra libre de cerveza, sangría, vino, refrescos y agua.

El precio es de 26 € por persona.

En un correo posterior se informará sobre la fiesta después de la cena.
Os animo a que os apuntéis lo antes posible para no quedar fuera, que os agreguéis a la cuenta de correo para resolver dudas y entréis en el Space para cualquier cosa.

Correo; cena0708@hotmail.com

Space; http://eupmtcena2008.spaces.live.com/