/** Page structure tweaks for layout editor wireframe */ body#layout #main, body#layout #sidebar { padding: 0; } -->

12/5/08

Diaris digitals

Les publicacions oficials en soport digital cada vegada més prenen importància, inclús acaban per substituir a les edicions en paper.
Com a dada important:
A Catalunya, amb la promulgació de la Llei 2/2007, del 5 de juny, del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), es va dotar al DOGC en la seva edició digital de caràcter oficial, de plena autenticitat i validesa jurídica. La última edició en paper del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va sortir el 29 de juny d'aquell any.

Vàrem fer un estudi de diferents diaris digitals basant-nos en dues fonts, ALEXA a nivell internacional i l’OJD a Espanya que ofereix els següents serveis entre altres:
- Control i emissions d’actes de difució.
- Consulta de dades a traves d’Internet.
- Servei Online de descarrega de base de dades.
- Control mensual de diaris.
- Servei Online de descàrrega de bases de dades.
- Control mensual de diaris i Servei de certificació de difusió qualificada.

Analitzaré una mica algunes webs dels següents diaris digitals:
- http://www.3cat24.cat/
- http://www.vilaweb.cat/
- http://www.avui.cat/
- http://www.elperiodico.cat/
- http://http://www.diaridebarcelona.cat/

Si parlem d’interactivitat 3cat24 i el diari Avui son els únics que permeten comentaris dins la noticia, per tant, hi ha més interacció per part de l'usuari. Vilaweb i El Periodico disposen de xats i fòrums.

Vilaweb ens ofereix una maquetació tradicional, i una usabilitat no gaire òptima, la interactivitat és una mica limitada però ens ofereix la participació en fòrums, blocs i enquestes. Tampoc hi destaquen gaires recursos multimèdia.

El Periódico i l'Avui, permeten una navegació fluïda i es tracta molt la informació, en quant a maquetació són més aviat clàssics, no hi ha gaire disseny.

El Diari de Barcelona té una maquetació més treballada i atractiva, amb més resursos multimèdia. Aporta un gran nombre de blocs personals que són una aposta pel periodisme ciutadà. La navegació poder és més complicada per l'usuari.